MENU

Hemel en Aarde tussen de rivieren

Wat betekent religie en spiritualiteit in het dagelijks leven? Historica Hester Stafleu en kunstenares Everdien Breken verzamelden persoonlijke verhalen in de Bommelerwaard en maakten er een multimediale, interactieve tentoonstelling van. Met een luisterstoel, lapjesboom, digitale tafel, een spel en magazine. Ik was verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van opklapbare tafels, fotoborden en het magazine. Materiaal meubels: fsc berkenmultiplex, stalen scharnieren, Osmo hardwax.  
Read More ›

Small Nomadic Atlas

  Wat als je je huis in een uur in in kon pakken? Hoe verhoud je je dan tot je dingen, je huis, het landschap en elkaar? Tijdens de zomer van 2013 ga ik met de trein naar Mongolië en terug naar Nederland om deze vragen aan nomaden te stellen. Gewapend met papier en inkt leg ik vast wat nomaden meenemen, wat ze achterlaten, wat ze in hun omgeving vinden en aan welke spelregels ze zich houden. In Mongolië breng ik nomadische experts in kaart, net als stadsbewoners, nieuwe nomaden en hybrides. In Nederland ga ik op jacht naar de nieuwe stadsnomaden om te zien wat ze en als sluitstuk ga ik zelf als nomade leven in November. Het resultaat wordt een nomadische atlas  met de werktitel ‘Small Nomadic Atlas of Mongolia and the Netherlands’. Op smallnomadicatlas.com kun je volgen hoe het me vergaat.
Read More ›

Spectrummeubels

Serie meubels gebaseerd op de Spectrum Encyclopedie voor kunstenares Everdien Breken. In samenwerking met Studio Denkruimte. Spectrumpagina  
Read More ›

Exposure: Prototype 01

Materiaal: Galerie, oud canvas grootzeil, henneptouw, restjes leer, messing ogen en draad. Exposure: Prototype 01 is een levensgroot canvas filter dat uitzicht vernauwt terwijl het bewustzijn van geluid, tastzin en zwaartekracht versterkt. Gemaakt voor de expositie ‘Muted Distortions’ in het Metamatic:taf, Athene. Op deze expositie gaf een brede selectie internationale jonge kunstenaars hun visie op het fenomeen ‘noise’. Foto’s van EP01 zijn gepubliceerd op het platform 365dagenkunst.nl. Weet je een interessante locatie waarop je Exposure: Prototype 1 wilt ervaren? Stuur dan een mailtje naar contact >at< loesglandorff >punt< nl.
Read More ›

Buitenmeubelen

Buitenmeubelen voor Cees en Judith van Utrechts Robinia.
Read More ›

365dagenkunst.nl

  www.365dagenkunst.nl is een platform voor verse kunst. Dagelijks wordt er een nieuw werk gepubliceerd door een brede groep makers. Sinds de oprichting post ik elke twee weken in verschillende media. Het eerste jaar maakte ik de serie ‘Vol = vol’ waarbij ik gevonden voorwerpen uit mijn huis / computer / omgeving verwerkte in een poging niet nog meer spullen te maken. Voor een overzicht van mijn bijdrages klik hier.
Read More ›

Ad Fontes

Verbouwing Scoutinggebouw tot appartementen.
Read More ›

Transpair / Hacktivism in Interior Design

For a webversion of my master thesis click below. Transpair / Hacktivism In InteriorDesign
Read More ›

Entree

Klik hier voor de projectsite.
Read More ›

Staging Transpair

Staging Transpair was een tiendaags experiment op het grensvlak van vormgeving, co-creatie en kunst. Zo’n twintig mensen met of zonder creatieve achtergrond transformeerden  een woning tot woonlaboratorium. Hiermee werd Transpair  (transformatief repareren) getest in de praktijk en ideeën over wonen op zijn kop gezet. Klik hier voor de projectwebsite.  Zie ook het bijbehorende essay: Transpair/Hacktivism in Interior Design. > Afstudeerproject maHKU 2010
Read More ›

Byggsats

Byggsats scheidt de optimisten van de pessimisten. Een flatpack from hell voor ieder die met angstzweet wel eens een boutje over heeft gehouden, from heaven voor iedereen die graag zelf wil weten wat het eindresultaat wordt. Byggsats is Zweeds voor bouwpakket en bestaat uit vier elementen waarmee je eindeloos veel zitmeubels kunt maken. Of ridderpakken. De instructiefolder geeft net genoeg informatie om van start te kunnen gaan. Materiaal: repen fietsband en gedraaid beukenhout. Gemaakt op bestelling.
Read More ›

Splinterparadijs

Speeldoolhof voor huttenfestival de Vlek. In opdracht voor en in samenwerking met Superuse Studios (voorheen 2012Architecten).
Read More ›